Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
- 1 mała puszka anchois
- 10 dag twarogu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka kaprów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki śmietany
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Następnie 4 fileciki anchois i kapary drobno posiekać.
Resztę anchois wymieszać z tuńczykiem oraz żółtkami po czym dodać śmietanę, musztardę, sok z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa, którą doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masą napełnić połówki białek, które posypać posiekanymi anchois i kaprami oraz natką pietruszki.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M