Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszne jajka nadziewane tuńczykiem

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
  • 1 mała puszka anchois
  • 10 dag twarogu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka kaprów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
    Następnie 4 fileciki anchois i kapary drobno posiekać.
    Resztę anchois wymieszać z tuńczykiem oraz żółtkami po czym dodać śmietanę, musztardę, sok z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa, którą doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Powstałą masą napełnić połówki białek, które posypać posiekanymi anchois i kaprami oraz natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *