Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszna domowa pizza

Składniki na ciasto:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki gotowanej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 oleju
  • około 4 gramy drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • oraz bazylia lub oregano (co kto woli 🙂

    Składniki na wierzch:

  • 7 plasterków sera żółtego
  • 7 plasterków szynki lub salami (albo to i to)
  • pół puszki kukurydzy
  • 10 dużych pieczarek
  • sos pomidorowy
  • ketchup
  • i inne (co kto woli niech położy)


 

Wykonanie:
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy drożdże i dobrze mieszamy. Potem dodajemy olej, szczyptę soli i cukru i oregano lub bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż do powstania jednolitej masy (twardej nie lepkiej). Ciasto musi urosnąć więc odstawiamy je na jakieś pół godzinki. Po tym czasie rozgniatamy na desce dość gruby placek na pizzę i wkładamy ją do posmarowanej olejem blachy od piekarnika. Na wierzch smarujemy sosem pomidorowym, układamy dowolne składniki ( w tym przypadku szynkę kukurydzę, pieczarki, ser) i pieczemy w temperaturze 220 ’ C ok. 20 minut.

Podając polewamy ketchupem

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Rogozik
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *