Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety w sosie węgierskim

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • czosnek granulowany
  • olej
  • 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, pieczarki, papryka)
  • 1 łyżka margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka bulionu instant

    Sposób wykonania:
    Do mięsa wbić jajko i dodać bułkę tartą oraz posiekaną cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem, czosnkiem oraz papryką.
    Z powstałej masy uformować frykadelki, które smażyć około 15 minut na rozgrzanym oleju.
    W między czasie na rozgrzanej margarynie przesmażyć make, którą rozprowadzić częścią zalew z warzyw.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smakiem solą, pieprzem oraz bulionem.
    Następnie dodać warzywa, podgrzać i podawać z mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *