Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z zielonymi oliwkami

 

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • czosnek granulowany
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • 12 zielonych oliwek
  • 200 g sera feta
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać posiekaną cebulę oraz bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem oraz oregano.
    Następnie dodać jeszcze przekrojone na połówki oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę.
    Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy uformować pulpety, które obsmażyć na rozgrzanym oleju.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *