Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety mięsne

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa (może być drobiowe również)
  • 0,15 kg sera feta ( albo mogą być blanszowane małe pieczarki lub ser żółty)
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka w proszku, przyprawa do mięs

Sposób wykonania:

  1. Mięso zmielić , dodać jajo i przyprawić wg uznania .Smaczne są przyprawione na ostro.
  2. Ser pokroić w kostkę o boku 2 cm. Formować pulpety. Zrobić w kulce zagłębienie i tam włożyć kostkę sera lub pieczarkę.
  3. Ser feta i pieczarka musi być widoczna. Ser żółty natomiast schować w kulce mięsa.
  4. Jeśli będzie to pieczarka to posypać ją odrobiną soli. Ułożyć pulpety w naczyniu do parowania. Parować ok 15 min., licząc od momentu zagotowania wody.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *