Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki w sosie

Składniki:

  • 25 dag mielonej cielęciny
  • 1 łyżka bułki tartej
  • białko
  • ½ cebuli
  • ½ l bulionu
  • serek topiony
  • łyżka rodzynek
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki , bułkę tartą oraz białko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z powstałej masy uformować pulpety.
    Następnie bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać serek topiony i mieszać aż się rozpuści po czym dodać rodzynki i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.
    Na koniec dodać pulpety i gotować około 10 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *