Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki rybne w galarecie

Cykl – przepisy mistrzów
Składniki:

  • Karp,
  • Cebulka,
  • Czarne oliwki,
  • Papryka,
  • Śmietana,
  • Bułka moczona w mleku,
  • Jajka

Sposób przyrządzenia:
Sprawiamy surową rybę – oddzielamy ości i skórę. Mięso z karpia mielimy przez maszynkę. Dodajemy podsmażoną cebulkę, odciśniętą bułkę, pianę z białek, przyprawy, pokrojona w kostkę paprykę i oliwki. Gotujemy w wywarze z części sprawionej ryby. Formujemy pulpeciki i zalewamy je galaretka, tak aby były zakryte.

1 comment for “Pulpeciki rybne w galarecie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *