Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg wędzony z makaronem

Składniki:

  • 400 g szerokiego makaronu
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 szalotki
  • 3 pomidory
  • ½ szkl. białego wina
  • 2 łyżki przyprawy cytrynowo-pieprzowej
  • 200 g pstrąga wędzonego
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Makaron zalać osoloną wodą i gotować około 10 minut. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekane szalotki oraz czosnek, wówczas dodać pokrojone pomidory, przyprawę oraz wino.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości pomidorów, wówczas dodać jeszcze pstrąga pokrojonego w plastry oraz koperek.
    Gotować aż ryba się podgrzeje.
    Makaron odcedzić, przełożyć do miseczek i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *