Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z owocami morza i pomidorami

Składniki:

 

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy piri piri
  • 500 g mieszanki owoców morza
  • ½ szkl. białego wina
  • 400 g pomidorów
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać owoce morza oraz przyprawę. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 2  minut.
    Po tym czasie wlać jeszcze wino i gotować około2  minut.
    Następnie dodać pastę pomidorową, pomidory, natkę pietruszki oraz cukier.
    Wymieszać i gotować ostanie 5 minut.
    Makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *