Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa rybna

Polewka syberyjska z ryby

Składniki: 25 dkg filetów z ryby (okoń, pstrąg, sandacz) 3 szklanki bulionu rybnego 2 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, wyfiletować. Pozostałości z filetowania zalać 4 szklankami wody i powoli gotować aż płyn zredukuje…

Zupa rybna z frykadelkami z sandacza

Składniki: Frykadelki: 70 dag filetów z sandacza 1 mała czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 mała cebula zielenina 2 jajka masło Zupa: pozostałości po filetowaniu sandacza 1 łyżka masła 2 cebule 1 marchewka 1 cebula 1 papryczka chili szczypta szafranu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować, pozostawić pozostałości z filetowania na zupę. Bułkę namoczyć…

Rybny krem z bananami

Składniki: • 50 dag ryby (łosoś lub karmazyn) • 3 szklanki wywaru z włoszczyzny • 2 szklanki chudego mleka • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżka mąki pszennej • 2 banany • 1/2 szklanki ugotowanego zielonego groszku • 1 łyżka łagodnej przyprawy curry • sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: W wywarze ugotować rybę. Mleko…

Łagodna biała zupa rybna z pulpecikami

Składniki: • duża płoć • duży leszcz • 2 średnie okonie lub karasie • 2 cebule • łyżeczka mielonego imbiru • łyżeczka mielonej gałki muszkatałowej • łyżeczka mielonego białego pieprzu • liść laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego • 1/4 szklanki tarej bułki • jajko • pęczek włoszczyzny • pęczek natki pietruszki • 1 pojemnik…

Pikantna czerwona zupa rybna

Składniki: • świeży karp – 1,5 kg • 4 średniej wielkości płocie • łyżka oliwy z oliwek • 2 marchewki • 2 pietruszki • średni seler korzeniowy • 3 cebule • 4 ziarenka ziela angielskiego • liść laurowy • 2 łyżeczki wegety • mała puszka koncentratu pomidorowego • łyżka łagodnej pasty z czerwonej papryki •…