Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa rybna

Zupa rybacka – halászlé

Składniki: • 1 kg karpia • 1 kg leszcza, płoci lub innych ryb słodkowodnych • 2 cebule (20 dag) • 2 papryki (40 dag) • 1 łyżka przecieru pomidorowego • papryka w proszku • 1 czuszka • szczypta cukru • sól Sposób przyrządzenia: Cebule obrać i pokroić w ćwiartki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych…

Ucha rybacka.

Składniki: • 400 g ryby • 2 ziemniaki • 1 marchew • 1-2 cebule • seler • pieprz • sól Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wypatroszyć, włożyć do rondla i zalać wodą. Do gotującego się wywaru dodać obrane i pokrojone w kostkę marchew, ziemniaki, cebulę, seler oraz pieprz. Szybko doprowadzić do zagotowania, posolić, po czym dogotować…

Zupa Rybna ala Chińska

Składniki: – Filet z ryby według upodobań ok. 70 dk – Jedno opakowanie mieszanki chińskiej hortex – Puszka kiełków soi – Dwa białka – Trzy łyżki mąki kartoflanej – Dwie kostki rosołowe warzywne Przyprawy: – Mieszanka chińska 5 smaków /kamis/ – Sos sojowy – Sos grzybowy – Tabasco – Magi – Wegeta Wykonanie: W większym…

Zupa rybacka szwedzka

Skład: 250g filetów z morszczuka 250g filetów z dorsza 11/2 szklanki mleka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka natka pietruszki pieprz i sól Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę oraz cebulę obrać pokroić, ugotować w wodzie, przyprawić solą i pieprzem. Umyte filety z dorsza i morszczuk gotować w mleku przez około 5 minut na małym ogniu. Wyjąć…

Zupa rybna (1)

 Skład – 1,5 kg morskich ryb – szklanka białego wina wytrawnego –  szklanka oliwy – 50 dag świeżych przetartych pomidorów – główka czosnku – ostra papryczka – selera naciowego – przyprawy Sposób wykonania: Ryby umyć, oczyścić, duże pokroić na dzwonka, małe pozostawić w całości. Ostrą paprykę dokładnie rozetrzeć. Do rozgrzanej w dużym garnku oliwy włożyć czosnek…