Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zapiekanki

Zapiekana z wołowiny z fasolą

Składniki: • 40 dag fasoli “Jaś” • 40 dag wołowiny bez kości • 30 dag pomidorów • 2 średnie cebule • 4 strąki czerwonej papryki • 8 dag smalcu wieprzowego • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • szczypta soli • papryka w proszku • szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym…

Zapiekanka ziołowa Weroniki P

Składniki: 6 jajek 2 łyżki białego wytrawnego wina 750 g fasolki szparagowej 500 g młodych ziemniaków 4 cebule 100 g masła łyżeczka posiekanych listków bazylii łyżka posiekanego cząbru łyżka posiekanego estragonu łyżka posiekanej mięty łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz łyżka soku z cytryny łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej…

Zapiekanka serowo marchewkowa

Składniki: 15 dkg tłustego twarogu 40 dkg marchewki ½ szklanki mleka ½ szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki masła syrop owocowy Sposób przyrządzenia: Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać marchewkę i odrobinę wody., dusić aż marchewka będzie miękka. Z sera, cukru, mleka i jaj przygotować masę serową miksując lub ucierając…