Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana z wołowiny z fasolą

Składniki:
• 40 dag fasoli “Jaś”
• 40 dag wołowiny bez kości
• 30 dag pomidorów
• 2 średnie cebule
• 4 strąki czerwonej papryki
• 8 dag smalcu wieprzowego
• 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
• szczypta soli
• papryka w proszku
• szczypta pieprzu

Sposób wykonania:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić pokrojone mięso, podsmażyć.
W między czasie pomidory obrać a z papryki wyciąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do mięsa.
Pozostawić na ogniu do miękkości składników, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
Następnie wrzucić fasolę wcześniej ugotowaną oraz podlać winem, trzyma jeszcze na ogniu kilka minut.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Omek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *