Składniki:
• ½ szkl. mąki
• 1 kg. cielęciny
• 2 łyżki masła
• 2 marchewki
• 30 dag. fasolki szparagowej z puszki
• 3 łyżki sosu sojowego
• 2 szkl. bulionu wołowego
• sól
• pieprz
Sposób wykonania:
Cielęcinę pokroić w paseczki, które oprószyć mąką po czym usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić wywarem, dodać warzywa oraz sos sojowy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać mięso.
Wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz. co jakiś czas mieszając.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Krystyna