Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zapiekanki

Zapiekanka z dorsza Uli

Składniki: 500 g dorsza 1 ½ szkl. twarogu 3 łyżki masła 3 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka tartej bułki sól Sposób wykonania: Oczyszczonego dorsza oprószyć solą po czym ugotować w niewielkiej ilości wody. W między czasie posiekać cebule zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie twaróg rozetrzeć z łyżką masła oraz solą. Ziemniaki obrać i pokroić…

Zapiekanka z ryby Ewy

Składniki: 600 g ryby 8 jajek 2 szkl. mleka 2 łyżki maki 3 łyżki oleju sól 2 łyżki masła szczypiorek Sposób wykonania: Oczyszczoną rybę oprószyć sola i obtoczyć w mace po czym usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem soli i zalać nim rybę. Wstawić do piekarnika i zapiec. Przed podaniem polać roztopionym…

Fasolowa zapiekanka z grzybami i serem

Składniki: 1 szkl. białej fasoli 2 cebule kilka suszonych grzybów 8 dag startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oliwy majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Fasole zalać gorącą wodą i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie fasolę przecedzić zalać 1 l świeżej wody i ugotować na miękko. W między czasie grzyby również ugotować w…