Składniki: 600 g małych cebulek 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 200 ml bulionu 100 ml słodkiego wina sól Sposób wykonania: Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym oprószyć je cukrem i zarumienić. Następnie zalać je winem oraz bulionem i gotować do momentu, aż płyn wyparuje a sos stanie się gesty. Doprawić do…
Kategoria: Warzywa
Cebula
Cebula panierowana
by Ewa Wąs • • 0 Comments
Składniki: 600 g cebuli 200 g mąki 1 l oleju sól Sposób wykonania: Cebulę obrać po czym pokroić je na grube plastry i rozłączyć na pojedyncze krążki, którą obtoczyć w mące. Następnie obtoczyć z nadmiaru mąki i smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się zarumieni. Przed podaniem oprószyć solą.
Pomidory
Pomidory smażone
by Kinga Sarna • • 0 Comments
Składniki: 4 pomidory 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory myjemy po czym obieramy je ze skórki. Następnie kroimy w dość grube plastry, które układamy na patelni z rozgrzana oliwą. Smażyć na małym ogniu tylko po jednej stronie,. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Pomidory
Carpaccio pomidorowe
by Marzena Matusik • • 0 Comments
Składniki: 400 g pomidorów 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory umyć po czym obrać je ze skórki. Pokroić je w plasterki, które skropić oliwa i oprószyć solą oraz pieprzem. Tak przygotowane pomidory podajemy na przystawkę.

