Składniki: 800 g małych cukinii 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie oczyścić, odciąć zdrewniałe końce. Następnie pokroić je na plastry około 0,5 cm. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Farsz z mięsa i bułki do knedli
by Aleksandra Rowińska • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki tartej bułki 100 ml mleka 100 g wieprzowiny 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym zemleć ja razem z bułką namoczoną w mleku oraz mięsem. Dodać jeszcze jajko, wymieszać i doprawić do smaku
Warzywa
Farsz z ryżu i mięsa do knedli
by Dagmara Bogusławska • • 0 Comments
Składniki: 50 g ryżu 70 g surowego mięsa 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ryż zalać 150 ml wody i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym zemleć razem z mięsem. Następnie dodać jajko oraz ryż, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Cebula
Cebula w śmietanie
by Honorata Czop • • 0 Comments
Składniki: 600 g małych cebulek 2 łyżki masła 1łyzeczka mąki 100 ml śmietany sól cukier 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulki obrać po czym wrzucić je do 250 ml wrzątku i gotować około 15 minut. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją śmietaną i dodać cebulki razem z…

