Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Cukinia z czosnkiem

Składniki: 50 dag cukinii ¾ łyżki oleju 3-4 ząbki czosnku sól pieprz łyżka octu winnego łyżka zielonego kopru Sposób przygotowania: Obrana cukinie pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanym tłuszczu cały czas mieszając do momentu, aż stanie się szklista, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy cukinia ostygnie dodać do niej czosnek roztarty…

Smażony patison

Składniki: 1 patison 2 jajka tarta bułka olej sól Sposób przygotowania: Obrane patisony pokroić na grube plasterki. Następnie roztrzepać jajka i obtoczyć w nich plastry patisonów, które później obsypać bułką tartą, Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem oprószyć solą.

Włoski koper w panierce

Składniki: 2 główki kopru włoskiego 1 jajko tarta bułka 6 łyżek oleju ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Oczyszczony koper  pokroić na plasterki, które zalać osoloną wodą i gotować ok. 15 minut. Następnie koper odsączyć i opryszczyć solą oraz pieprzem, wówczas maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym…