
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 450 g młodych liści szpinaku
- 1 łyżka wody
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- ½ szkl. skondensowanego mleka

Składniki: 450 g świeżej zielonej fasolki 2 łyżeczki mielonego rozmarynu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soli koszernej pieprz Sposób wykonania: Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie odcedzić ją i dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać, aby fasolka dokładnie pokryła się…
Składniki: 16 pędów belgijskiej cykorii 220 g sosu humus 60 g brukselki Sposób wykonania: Z cykorii ułożyć na talerzu wachlarz. Na końcu każdego pędu położyć łyżeczkę sosu humus. Całość udekorować jeszcze brukselką. Podawać od razu po przygotowaniu
Składniki: 12 pędów cykorii belgijskiej 180 g aromatyzowanego sera boursin natka pietruszki pędy rzeżuchy Sposób wykonania: Z cykorii ułożyć na talerzu wachlarz. Na końcu każdego pędu położyć łyżeczkę sera. Całość udekorować jeszcze natką pietruszki. Podawać od razu po przygotowaniu
Składniki: 8 pędów belgijskiej cykorii 1/3 szkl. sera rokfor 1 łyżka posiekanych suszonych wiśni 3 łyżki posiekanych orzechów pekan ¼ szkl. rzeżuchy Sposób wykonania: Z cykorii ułożyć na talerzu wachlarz. Następnie ser pokroić na 8 części, które ułożyć w środku półmiska. Na wierzchu ułożyć jeszcze szczyptę wiśni oraz posiekane orzechy. Każdy pęd udekorować liśćmi rzeżuchy.…