Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Ziemniaczane kule z twarogiem

Składniki: 1 kg ziemniaków 300 dag twarogu jajko 2 łyżki maki pszennej cebula sól pieprz Sposób wykonania: 1/3 ziemniaków ugotować pozostałe zetrzeć na tarce po czym połączyć z tymi ugotowanymi. Dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać, Uformować małe kulki. Następnie do twarogu dodać jajka oraz posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…

Gryczano-ziemniaczane placki

Składniki: 1 kg ziemniaków 50 dag kaszy gryczanej 25 dag wędzonej słoniny 3 jajka 3 cebule liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania:  Obrane ziemianki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich jajka, sparzoną wrzątkiem kaszę oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z płótna robimy małe…

Pomidory z niespodzianką

Składniki: 12 pomidorków czereśniowych 2 łyżki pasty  oliwek 2 łyżki sosu Pesto 2 łyżki sosu guacamole 1 łyżeczka kaprów tymianek, bazylia, mięta Sposób wykonania: Z pomidorków ściąć wierzch i wydrążyć miąższ. Każdy pomidorek napełnić wybraną pastą. Pomidorki napełnione pastą z oliwek przybrać kaparami a pozostałe posypać posiekanymi ziołami. Następnie przykryć odciętymi czubkami i schłodzić w…

Cukinie z kozim serem piekarnika

Składniki: 40 dag kruchego ciasta 50 dag cukinii 1 ser kozi 2 suszone pomidory z oliwy 2 gałązki cząbru Sposób wykonania: Cukinie pokroić na ćwiartki, pomidory w paski a ser w plastry. Następnie rozwałkować ciasto i przełożyć go na blachę, ponakłuwać widelcem. Układać warstwami na przemian, cukinie, pomidory oraz ser i tak do skończenia składników.…