Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Warzywa z patelni Artura

Składniki: 3 zmieniki cebula 3 ogórki kiszone 2 marchewki ogórek zielony czerwona papryka olej sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić i pokroić w plastry. W między czasie marchewki pokroić w talarki a ogórki w plasterki. Wszystkie warzywa przesmażyć na rozgrzanym oleju. W połowie smażenia dodać cebule pokrojoną w…

Babka ziemniaczana z miętą

Składniki: 3 kg ziemniaków 30 dag słoniny 3 cebule 30 dag kiełbasy 30 dag wędzonego boczku kefir 5 łyżek mąki ½ szkl. kaszy manny 3 jajka 10 posiekanych listków mięty sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki zetrzeć na tarce po cym doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć. W…

Racuchy z dyni

Składniki: ½ kg dyni 30 dkg parówki 5 łyżek mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka masła olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Dynię obrać, zetrzeć na tarce. Kiełbasę przepuścić przez maszynkę. Utrzeć żółtka z masłem, dodać masę kiełbasianą i ubitą na sztywno z białek pianę, osolić do smaku i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na patelni na…

Ziemniaczane gwiazdki

Składniki: 1 kg ziemniaków sól 1 łyżka masła 1 łyżka śmietany 18% gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej odzie po czym je  odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać śmietanę oraz masło. Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstała masę przełożyć do…