Składniki: ½ główki kapusty 2 cebule łyżka masła szczypta cukru kostka rosołowa 3 łyżki przecieru pomidorowego 4 łyżki śmietany 2 łyżeczki mąki 2 łyżeczki przyprawy do mięs koperek Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebulę posiekać po czym zalać je 1 szkl. wody. Dodać masło ora kostkę rosołową i całość trzymać pod przykryciem na małym ogniu…
Kategoria: Warzywa
Cukinia
Cukinia z jajecznym farszem
by Aldona Ołdak • • 0 Comments
Składniki: 2 cukinie 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu natka pietruszki Sposób wykonania: Cukinię zalać osoloną woda i gotować około 5 minut. Po tym czasie je odsączyć i przekroić na pół i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie jajka obrać i z dodatkiem majonezu rozetrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i połączyć z posiekaną…





