Składniki: 600-800 g ziemniaków ½ cebuli 2 łyżki masła 1 ½ szkl. śmietany 3 żółtka 2 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki tartej bułki Sól Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. W między czasie posiekać cebule i podsmażyć ja na rozgrzanym maśle, wówczas wymieszać…
Kategoria: Warzywa
Kabaczki
Kabaczki smażone w tartej bułce
by Malwina Janowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg młodych kabaczków 2 czubate łyżki maki 6 łyżek mleka 1 jajko Sól 5 łyżek tartej bułki 4 łyżki masła 1 szkl. śmietany Sposób wykonania: Obrane kabaczki pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć plasterki w mące, potem roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka i soli a na koniec w bułce…
Cebula
Smażona cebula
by Marcin Dela • • 0 Comments
Buraki
Kotlety z buraków Wandy
by Karolina Wypasek • • 0 Comments
Składniki: 500 g buraków 1 szkl. bulionu 3 łyżki masła 5 łyżek kaszy manny 1 jajko 5 łyżek tartej bułki łyżka cukru 3 łyżki masła ½ szkl. śmietany Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym je obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać do buraków łyżkę masła oraz bulion. Wymieszać i doprowadzić do…
Kapusta
Kapusta zapiekana z serem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg białej kapusty 3 łyżki masła 4 łyżki startego żółtego sera 5 łyżek tartej bułki sól 3/4 szkl. śmietany Sposób wykonania: Dynie poszatkować po czym zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie kapustę odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Zalać ją śmietaną, posypać startym serem oraz bułką tartą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika…

