Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Zapiekany bakłażan z serem

Składniki: bakłażan 1 sztuka oliwa 80 dag czosnek 2 ząbki ser pleśniowy 15 dag natka pietruszki 1 pęczek pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwę należy wymieszać dokładnie z roztartym czosnkiem i natką. Bakłażana po umyciu należy przekroić wzdłuż na plastry grubości 1/2 cm. Posmarować je z obu stron oliwą. Smażyć na patelni lub grillu z obu stron.…

Pomidory faszerowane z groszkiem

Składniki: pomidory dojrzałe i twarde 6 sztuk groszek konserwowy 1 puszka ser żółty 20 dag majonez 1/4 szklanki sól pieprz liście sałaty 4 sztuki natka pietruszki posiekana Sposób przyrządzenia: Pomidory należy odciąć na wierzchu, usunąć z n ich miąższ. Obsypać solą oraz pieprzem. Z sera pokrojonego w kosteczkę, odsączonego z zalewy groszku i majonezu należy…

Pyzy faszerowane kiełbasą

Składniki: ziemniaki 4 kg mąka pszenna 24 dag słonina 16 dag kiełbasa 60 dag sól pieprz Sposób przyrządzenia: 1/3 ziemniaków z przepisu należy ugotować, następnie ostudzić i zmielić w maszynce. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odcisnąć z soku, dodać mąkę jaka osadziła się na dnie naczynia. Dodać ugotowane ziemniaki i mąkę pszenną. Ciasto…

Kotlety ziemniaczano-mięsne

Składniki: ziemniaki 64 dag wieprzowina 64 dag wołowina 25 dag cebula 2 sztuki mąka ziemniaczana 4 dag bułka tarta 6 dag tłuszcz 16 dag pieprz sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki należy dokładnie umyć i ugotować je w skórce. Mięso zmielić po opłukaniu z obranymi i wystudzonymi ziemniakami oraz cebulami. Przyprawić do smaku, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać…