Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasola

Fasolka po grecku

Składniki: 20 dag. fasoli Jaś cebula puszka koncentratu pomidorowego 30 dag. pomidorów 2 ząbki czosnku sól cukier pieprz ostra papryka w proszku 40 ml.oliwy Przygotowanie: Namoczoną przez noc fasolę ugotować  do miękkości w osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skórki i posiekać. Rozgrzać oliwę i na patelni podsmażyć pokrojoną  w kostkę cebulę, dodać pomidory, utarty czosnek,…

Fasolką z wędliną i chrupiącym boczkiem

Składniki: 1 kg zielonej fasoli szparagowej 3 cebule 25 dag kiełbasy szynkowej 8 cienkich plasterków wędzonego boczku ½ łyżeczki bulionu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 1 pęczek cząbru 1 ziemniak Sposób wykonania: Wędlinę i boczek pokroić po czym przesmażyć na  chrupko n patelni, wówczas zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu zeszklic posiekaną…