Składniki: 450 g zielonej fasolki 4 plastry boczku 120 g sera rokfor ¾ szkl. prażonych orzechów włoskich pieprz Sposób wykonania: Fasolkę zalać wrzątkiem i gotować około 3-4 minuty po czym ją odcedzić. Następnie boczek przesmażyć aż stanie się chrupki. Fasolkę przełożyć na półmisek, posypać go boczkiem, pokruszonym serem oraz prażonymi orzechami. Lekko oprószyć solą oraz…
Kategoria: Fasola
Fasola
Śródziemnomorska zielona fasolka
by Jadwiga Płuciennik • • 0 Comments
Składniki: 450 g świeżej zielonej fasolki 2 łyżeczki mielonego rozmarynu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soli koszernej pieprz Sposób wykonania: Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie odcedzić ją i dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać, aby fasolka dokładnie pokryła się…
Fasola
Puree z fasoli
by Weronika Niedbała • • 0 Comments
Fasola
Czarna fasola w mleczku kokosowym
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl czarnej fasoli 750 ml mleczka kokosowego 1 szkl. cukru palmowego szczypta soli Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i ugotować. W między czasie do rondelka wlać mleczko kokoswe, dodać do niego cukier oraz szczyptę soli i nie przerywając mieszania doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać do niego fasolę i ponownie zagotować. Przełożyć do miseczek.
Fasola
Śródziemnomorska zielona fasola
by Teresa Śliwa • • 0 Comments
Składniki: 450 g świeżej zielonej fasoli 2 łyżeczki świeżo mielonego rozmarynu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka i ½ łyżeczki soli koszernej pieprz Sposób wykonania: Z fasolki odciąć końców po czym pokroić ja na mniejsze kawałki i zalać osoloną wodą. Gotować do momentu aż fasolka stanie się jasnozielona.…