Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śródziemnomorska zielona fasola

Składniki:

  • 450 g świeżej zielonej fasoli
  • 2 łyżeczki świeżo mielonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka i ½ łyżeczki soli koszernej
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z fasolki odciąć końców po czym pokroić ja na mniejsze kawałki i zalać osoloną wodą.
    Gotować do momentu aż fasolka stanie się jasnozielona.
    Następnie odcedzić fasolkę i przełożyć ją do miski.
    Dodać wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać aby fasolka pokryła się równomiernie przyprawami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *