Składniki: 60-70 dag fasolki szparagowej cukier sól sos pietruszkowy Sposób wykonania: Fasolkę umyć po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie zalać osoloną z dodatkiem cukru i ugotować do miękkości. Fasolkę odcedzić i zalać sosem pietruszkowym. Podawać z ziemniakami
Kategoria: Fasola
Fasola
Puree z fasoli cannellini
by Grażyna • • 0 Comments
Fasola
Fasolka w złocistej bułce tartej
by Marcin • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku ½ szkl. bułki tartej 4 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzane mało wrzucić posiekany czosnek oraz bulkę tartą. Trzymać na małym ogniu często mieszając do momentu, aż bułka dobrze się usmaży. W między czasie ugotować fasolkę w osolonej wodzie. Miękką fasolkę odcedzić i dodać…
Fasola
Fasola zasmażana z suszonymi śliwkami
by Roxana • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. fasoli garść suszonych śliwek 5 dag słoniny cebula łyżka mąki cukier sól Sposób wykonania: Fasolę oraz śliwki zalać w osobnych naczyniach wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w małej ilości wody, którą jeszcze pod koniec gotowania odparować. Natomiast ze śliwek usunąć pestki i pokroić je w paseczki. Następnie na…