Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasola

Smażona fasolka z wieprzowiną

Składniki: 40 dag zielonej fasolki 2 łyżki oleju 4-5 łyżek rosołu Sos: 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka smalcu 3-4 łyżki mielonej wieprzowiny 1 łyżka sos sojowego 1 łyżka pikantnego sosu 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę smażyć ok. 2 min na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół i nadal trzymać na ogniu mieszając ok. 4-5 min.…

Fasolka w śmietanowo-ziołowym sosie

Składniki: 800 g żółtej fasolki szparagowej 4 szalotki 200 ml gęstej śmietany 2 żółtka 2 łyżki masła pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku kilka listków rozmarynu sok z ½ cytryny gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób wykonania: Z fasolki obciąć końcówki po czym zalać osoloną wodą i gotować do miękkości. W między czasie szalotki posiekać i zeszklić…

Fasola ze śliwkami Weroniki P

Składniki: 400 g suchej białej fasoli 100 g wędzonego boczku 2 cebule 100 g suszonych śliwek 1 łyżka mąki 1 łyżka miodu sól pieprz cukier majeranek cząber sok z cytryny Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny, cząber…