Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z fasoli – Kaszubskie specjaly 2

Składniki:


Ciasto:
• 8 jaj,
• 25 dag cukru pudru,
• 20 dag fasoli Jaś,
• 2 dag gorzkich migdałów,
• 5 dag tartej bułki,
• 20 dag dżemu o kwaskowym smaku.
Lukier:
• 25 dag cukru pudru,
• białko jaja,
• łyżeczka mąki ziemniaczanej,
• ewentualnie odrobina soku lub koncentratu z owoców lub warzyw o intensywnym kolorze – jako barwnik.

Przygotowanie:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i dokładnie zemleć. Fasolę ugotować na pół-twardo, obrać ze skórki i przetrzeć przez niezbyt gęste sito. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z fasolą i migdałami, oraz delikatnie połączyć z tartą bułką i ubitą na sztywno pianą z białek.
Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy i piec w średnio gorącym piekarniku około 40 minut. Białko jaja i cukier ucierać (mikserem) 5 minut, po czym dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ucierać.
Dodać barwnik. Zimny tort przekroić, przełożyć dżemem, a wierzch posmarować lukrem.

1 comment for “Tort z fasoli – Kaszubskie specjaly 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *