Składniki:
- 2 szkl. ryżu
- 2 szkl. bulionu drobiowego
- 350g twardego żółtego sera
- 1 ½ cebuli
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki: marchewka biała kapusta fasolka zielona kukurydza świeży imbir czosnek ryż biały sos sojowy-grzybowy – celowo nie podaję ile czego bo to zależy od ilości porcji Sposób przygotowania: Marchewkę kroimy w talarki, kapustę w kwadraty o boku 1,5 cm ( mniej więcej) a fasolkę w kawałki 2 cm . Warzywa smażymy w woku do chrupkości.…
Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 4 dag margaryny 20 dag selera 8 dag oleju 10 dag startego sera żółtego 2 jajka 3 łyżki tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować na sypko na wodzie z mlekiem i 2 dag tłuszczu. W między czasie obgotować seler i następnie z połową…
Składniki: 100 g ryżu 200 ml śmietany 18% cukier do smaku cynamon mielony indonezyjski „Prymat” Sposób wykonania: Ze śmietaną wymieszać dokładnie cynamon i cukier. Gotowym sosem polać ugotowany i wystudzony ryż. Całość oprószyć lekko zmielonym cynamonem indonezyjskim „Prymat”. Niezwykle proste, aromatyczne i lekkie i pyszne danie. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez AnnMarie