Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2 szkl. posiekanej cebuli
- 2 szkl. ryżu
- ½ szkl. posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
- 4 szkl. bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- 1 liść laurowy
Składniki: ½ szkl. dzikiego ryżu ½ szkl. migdałów 1 łyżka oleju 1 cebula 1 jabłko ½ szkl. rodzynek sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ryż zalać 2,5 l osolonej wody po czym gotować go około 40 minut. W między czasie uprażyć migdały na patelni. Następnie na rozgrzanym…
Jądra ryżowe: 2 szklanki ryżu preperowanego 4 łyżki miodu 2 krówki łyżka kakao łyżka masła Nadzienie: krem czekoladowy typu Nutella Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 8 kostek mlecznej bądź gorzkiej czekolady garść posiekanych orzechów włoskich Potrzebne będą: 2 chochle łyżka – drewniana i obiadowa garnuszek nóż ok 0.5 l gorącej wody Sposób przygotowania: Na patelni…