Składniki: 2 filety z pangi 20 dkg listków szpinaku 15 dkg pieczatek 1 pomidor 1/3 szklanki sosu pomidorowego sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Tak przygotowane filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Szpinak i grzyby przez minutę blanszować we wrzątku. Pomidora sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, pokroić…
Kategoria: Panga
Panga
Panga (tilapia) z pomidorami i cebulką
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny sól, biały pieprz 4 cebule 4 pomidory Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron oprószyć mąką i kłaść na mocno rozgrzany…
Panga
Panga (tilapia) panierowana z sosem majonezowym
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 5 filetów z pangi sok z cytryny 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka tartej bułki oliwa z masłem do smażenia 2 łyżki mleka mąka sól Sos: 1 szklanka majonezu 5 ząbków czosnku 1 łyżka soku z cytryny mielony biały pieprz Sposób przyrządzania: Do majonezu dodaj wyciśnięty czosnek ( w ilości wg…
Panga
Kotleciki z pangi po tajsku
by Nina • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 jajko 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 3 łyżki soku cytrynowego olej Sos: 40 g mąki 60 g masła 1 łyżeczka przyprawy curry 500 ml zimnego mleczka kokosowego 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób…
Panga
Panga mocno pikantna
by Maria • • 1 Comment
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka tartej bułki olej ½ łyżeczki kolorowych grubo mielonych pieprzów ½ łyżeczki curry ½ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Filet umyć, dokładnie osuszyć. Mąkę wymieszać z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtoczyć porcję ryby. Jajko dokładnie wymieszać. Obtoczoną w mące z dodatkami…