Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga pieczona w liściach pora

Składniki: filet z pangi lub innej ryby 2 cebule 3 ząbki czosnku mała ostra papryczka szczypta mielonej kolendry szczypta kurkumy sok z cytryny 1 łyżka masła oliwa sól 8 liści pora Sposób przyrządzenia: Duże, zielone liście pora umyć i na minutę zalać wrzątkiem, odłożyć aby wyschły. Cebulę i czosnek obrać, papryczkę oczyścić z nasion, bardzo…

Szaszłyk z pangi

Składniki: 1 kg filetów z pangi 4 cebule 1 cytryna oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostki o wadze około 5 dkg. Tak przegotowane kawałki ryby przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na namoczone uprzednio…

Marmitako z pangi

Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi lub łososia 1 kg obranych, pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków 2 pokrojone, obrane ze skóry pomidory 1.5 l bulionu warzywnego 2 cebule, obrane i grubo pokrojone 6 obranych, przekrojonych wzdłuż ząbków czosnku 2 pozbawione nasion papryczki chili rozdrobnione 1 liść laurowy sól, pieprz zielenina do dekoracji Sposób przyrządzenia:…

Panga na pomidorach pieczona

Składniki:

    • 1 duży filet z pangi lub tilapi
    • 2 pomidory pokrojone na ósemki
    • 6 pokrojonych na ćwiartki oliwek
    • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka tartego żółtego sera (parmezan)
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • pierz, sól