Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga po włosku pieczona

Składniki:

  • 2 filety z pangi
  • 50 dkg pomidorków koktajlowych
  • 5 dkg czarnych oliwek bez pestek
  • 2,5 dkg orzechów nerkowca
  • kilka listków bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć. Podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej porcje ryby smażąc 2 minuty z każdej strony. Naczynie do zapiekania nasmarować oliwą, ułożyć rybę, obłożyć pozostałymi składnikami, przyprawić. Zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 180 stopni C. Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.zrosić oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *