Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga po peruwiańsku

Składniki: 75 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 duża, pokrojona cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 pokrojone w kostkę pomidory ½ szklanki białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać pomidory,…

Panga saute z salsą

Składniki: 1 kg  filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny olej sól, pieprz Salsa: 1 dojrzałe awokado 1 duże dojrzałe mango 2 łyżki naci pietruszki 1 cebula szalotka 1 czerwona ostra papryczka sok z ½ cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać…

Panga lub tilapia zapiekana z serem i pomidorami

Składniki: 50 dkg filetów rybnych 3 pomidory 5 łyżek śmietany 30 % 4 łyżki musztardy 10 dkg tartego żółtego sera sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w grube plastry. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i pomidory, polać śmietaną wymieszaną z…

Panga lub halibut w orzechowej skorupce

Składniki: 50 dkg filetów z pangi lub halibuta 2 łyżki musztardy 2 łyżki majonezu szczypta mielonego pieprzu szczypta granulowanego czosnku ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Wymieszać dokładnie musztardę, majonez, pieprz i czosnek. Każdą porcję ryby nasmarować przygotowaną mieszanką, obtoczyć w orzechach. Porcje ryby ułożyć na wysmarowanej tłuszczem…