Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub tilapia zapiekana z serem i pomidorami

Składniki:

    • 50 dkg filetów rybnych
    • 3 pomidory
    • 5 łyżek śmietany 30 %
    • 4 łyżki musztardy
    • 10 dkg tartego żółtego sera
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w grube plastry. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i pomidory, polać śmietaną wymieszaną z musztarda, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C  przez 20 – 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *