Składniki: 80 dag filetów z pangi białej, 2 cebule, 2 łyżki ostrej musztardy, 20-30 dkg grubo startego żółtego sera, 1 łyżka masła, sól i pieprz, bazylia, tłuszcz do wysmarowania naczynia. sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i podzielić na porcje, osuszyć z wody, natrzeć solą pieprzem bazylią, skropić cytryną. Odstawić co najmniej na 30…
Kategoria: Panga
Panga
Panga w jarzynach Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 3 mrożone filety z pangi 2 cebule 3 marchewki 1 pietruszka mały seler sól pieprz przyprawa do ryb vegeta oliwa Sposób przyrządzenia: Cebule pokroić na plasterki. Dusić na patelni , aż się zeszkli. Dodać marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany seler naciowy. Posolić, doprawić vegetą i dusić 20…
Panga
Panga z awokado i kolorowym dresingiem
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi lub tilapii 1 awokado pokrojone w plastry 2 cebulki dymki drobno pokrojone ½ czerwonej drobno pokrojonej papryki 3 łyżki soku z cytryny sól, biały pieprz olej 2 jajka tarta bułka mąka Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować dodatki.…
Panga
Panga lub tilapia w aromatycznej, pikantnej panierce
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi lub tilapii sól gruboziarnista 3 ubite jajka 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych 4 łyżeczki chili w proszku 1,5 łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli olej pokrojona na plastry lub ósemki cytryna natka kolendry Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety obficie posypać gruboziarnistą solą,…