Składniki:
- 3 mrożone filety z pangi
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- mały seler
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
- vegeta
- oliwa
Sposób przyrządzenia:
Cebule pokroić na plasterki. Dusić na patelni , aż się zeszkli. Dodać marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany seler naciowy. Posolić, doprawić vegetą i dusić 20 minut co chwilę mieszając. Rybę rozmrozić, posypać przyprawami i odstawić na 15 minut. Potem włożyć rybę na patelnię, przykryć podduszonymi jarzynami i dusić , aż ryba zrobi się biała. Wtedy delikatnie odwrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ziemniakami i duszonym groszkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad