Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane

Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 30 dag. ryżu
  • 20 dag. pieczarek
  • 2 cebule
  • słoik czarnych oliwek
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Ryż gotować 20 minut. Pieczarki i cebulę drobniutko pokroić, podsmażyć na oliwie i wymieszać z ugotowanym i osączonym ryżem. Dodać oliwki, sól i pieprz do smaku.  Z pomidorów odciąć wierzchy , a miąższ połączyć z farszem. Tak przygotowane pomidory nadziać farszem i posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w tem. 160 stopni przez 30 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *