
Składniki:
- 1 porcja ciasta naleśnikowego
- 300 g dżemu
- 6 łyżek likieru Grand Marnier
- 250 g malin
- 6 łyżek cukru pudru

Składniki: 1 ogórek 350 g naturalnego jogurtu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka białego winnego octu 1 łyżka soku cytryny 2 łyżeczki koperku 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Ogórek pokroić w plasterki po czym dodać do niego jogurt, ocet, sok z cytryny, oliwę, koperek oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą. Wstawić…
Składniki: 300 g prawdziwków 60 g mała łyżka koniaku 250 ml śmietanki 125 g startego sera 1 mała biała trufla 12 zarumienionych kromek bułki Sposób wykonania: Grzyby pokroić na duże kawałki po czym zarumienić je na rozgrzanym maśle. W między czasie w osobnym rondelku podgrzać śmietanę, wówczas dodać do niej ser i nadal podgrzewać nie…
Składniki: 200 g kiełbasy z czosnkiem 200 g sera pieprz bagietka Sposób wykonania: Kiełbasę obrać ze skórki i wrzucić na rozgrzaną patelnie razem z serem. Doprawić do smaku pieprzem i całość dokładnie wymieszaj aby powstała jednolita masa. Następnie każdą kromkę posmarować kiełbasową masą i ułożyć je na brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…