Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Cebula w serowej pierzynce

Składniki: 12 białych cebul 30 g masła 250 ml bulionu wołowego sól pieprz 250 g startego sera cheddar Sposób wykonania: Obraną cebulę ułożyć w foremce wysmarowanej masłem po czym zalać ją bulionem i oprószyć solą oraz pieprzem. Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 1 godzinę. Po tym czasie posypać cebule…

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w piecu

Ciasto na naleśniki: 2 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1/2 szklanki wody szczypta soli Cienkie naleśniki smażymy na bardzo małej ilości oleju. Z podanych składników otrzymujemy 10-12 naleśników o średnicy około 20cm. Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 3/4 szklanki mleka sól, gałka muszkatołowa, pieprz Zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić…

Szaszłyki z tofu z polędwicą

Składniki: • 5 dag. tofu • 5 dag. plasterków polędwicy sopockiej • 3 koktajlowe pomidorki • pieprz • tymianek • sól Przygotowanie: Tofu pokroić w kostkę. Plasterki polędwicy zwinąć w ruloniki. Na szpadkę do szaszłyków nadziewać na przemian kostki tofu, ruloniki polędwicy i pomidorki koktajlowe. Szaszłyki oprószyć pieprzem i tymiankiem. Odłożyć na pół godziny do…