Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe naleśniki z kokosową pianką

Składniki:

 

  • 1 porcja ciasta naleśnikowego
  • 250 ml gęstej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 125 g wiórków koksowych
  • 125 g czekolady
  • migdały

 

 

Sposób wykonania:

  1. Z ciasta usmażyć naleśniki.
    W między czasie śmietankę połączyć z dwoma łyżkami cukru po czy wiórki koksowe oraz posiekane migdały ponownie wymieszać.
    Następnie powstałą masę rozsmarować na naleśnikach, które zawinąć w rulony.
    Czekoladę  roztopić z kilkoma łyżkami wody i przed podaniem polać nią naleśniki.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzta D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *