Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Tosty z serową pastą i oliwkami

Składniki: 250 g białego sera 2 łyżki posiekanej dymki 60 g czarnych oliwek 2 filety anchois 1 łyżka kaprów 2 łyżki oliwy 8-10 kromek razowego chleba bez skórki Sposób wykonania: Do białego sera dodać posiekaną cebulę, wmieszać i posmarować nim kromki chleba. Następnie anchois zmiksować razem z oliwkami, kaparami oraz oliwą i udekorować serek na…

Naleśnikowe miseczki z grzybami

Składniki: 300g mieszanych grzybów 3 dymki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanych liści kolendry 2 łyżki oliwy 4 grube naleśniki 1 jabłko sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby, posiekaną dymkę, pietruszkę,  kolendrę oraz sól. Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości, wówczas zdjąć z ognia i odstawić. W między…

Szaszłyki z salami, serem, chlebem i korniszonami

Składniki: 24 grube plastry salami 250g sera pecerino 6 korniszonów 24 perłowe cebulki 4 kromki chleba 2 jajka Sposób wykonania: Salami, ser, korniszony i chleb pokroić na kawałki po czym razem z cebulkami wbijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Następnie maczać szaszłyki w roztrzepanym jajku i ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…

Tartinki z serem i boczkiem

Składniki: 6 kromek białego chleba 12 cienkich płatków wędzonego boczku 30 g masła 6 płatków cze daru 6 plasterków pomidorów sól pieprz Sposób wykonania: Kromki chleba obrumienić a boczek podusić. Następnie kromki chleba posmarować masłem i położyć na każdej plasterki sera i pomidora i po 2 plastry boczku. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć na…

Szaszłyki z kalmarów, bekonu i papryki

Składniki: 270 g kalmarów 400 g bekonu 400g czerwonej papryki 2 liski bazylii szczypta oregano starta skórka z 2 cytryn 120 ml oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę oraz bekon pokroić na kawałki a kalmary w pierścieni po czym nabijać pokrojone składniki na przemian na patyczki do szaszłyków. Następnie oliwę wymieszać z sokiem…