Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z dżemem i malinami

 

Składniki:

  • 1 porcja ciasta naleśnikowego
  • 300 g dżemu
  • 6 łyżek likieru Grand Marnier
  • 250 g malin
  • 6 łyżek cukru pudru

     

Sposób wykonania:

  1. Z ciasta usmażyć naleśniki.
    W między czasie do małego rondelka wlać dżem oraz likier.
    Całość dokładnie wymieszać i podgrzać.
    Następnie naleśniki posmakować dżemem, złożyć na pół  i udekorować malinami.
    Przed podaniem oprószyć jeszcze cukrem pudrem.
    Podawać od razu po przygotowaniu.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *