Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Kalafior z mielonym mięsem

Składniki: 1 duży kalafior 1 średnia cebula 1 pęczek pietruszki 40 dag mielonego mięsa 2 jajka sól, pieprz świeżo starta gałka muszkatołowa 3 duże pomidory 50 g masła 250 ml śmietany 50 g startego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Kalafior oczyścić, dokładnie umyć, krótko obgotować w osolonym wrzątku. Wyjąć z wody i starannie osaczyć. Cebulę obrać,…

Bigos po szwedzku

Składniki:

  • 1 kg wędzonej wieprzowiny ( boczek, żeberka…)
  • ½ kg białej drobno skrojonej kapusty
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 obrane i pokrojone w pół plastry cebule
  • 1 obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone jabłko
  • 2 szklanki białego wina
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka kominku
  • sól, pieprz do smaku

Kiełbasa w kapuście

Składniki: ½ kg odciśniętej z płynu kiszonej kapusty 4 łyżki smalcu 4 plastry bekonu pokrojone w paseczki lub kostkę 4 cienki kiełbasy szczypta kminku 1 liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W dużym rondlu rozgrzać 3 łyżki smalcu, dodać pokrojony bekon, a gdy ten się zezłości dodać kapustę i przyprawy, zredukować płomień i dusić mieszając.…