Składniki:
- jabłka 4 kg
- cukier 30 dag
- cynamon 2 łyżeczki
- goździki mielone 2 łyżeczki
- sok z cytryny 4 łyżeczki
Składniki: gruszki 3 sztuki cukier 4 łyżki żelatyna 1,5 łyżki woda 3 szklanki wino czerwone 1/4 szklanki sok z cytryny 2 łyżki goździki 2 sztuki Sposób przyrządzenia: Gruszki należy umyć, można je obrać, ale nie trzeba. Należy przekroić je w połówki i usunąć z nich gniazda nasienne. Do garnuszka należy wlać wodę, dodać do niej…
Składniki: jabłka 4-5 sztuk cukier 2 łyżki sok wiśniowy 4 łyżki Sposób przyrządzenia:Jabłka należy dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyćgniazda nasienne. We wgłębienia należy wsypać cukier, następnie jabłkanależy ułożyć na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Jabłka należypodlać kilkoma łyżkami wody i zapiec w piekarniku. Jabłka po upieczeniunależy ułożyć na talerzach lub półmiskach i od…
Składniki: truskawki 1/4 kg sok z agrestu 1/2 litra żelatyna wg przepisu na Sposób przyrządzenia:Należy wycisnąć sok z agrestu, następnie zagotować go z żelatyną. Świeżetruskawki należy ułożyć w salaterkach i zalać sokiem od razu pozagotowaniu, ostawić w chłodne miejsce do stężenia. Można ozdobić bitąśmietaną. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos