Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z kremem

Składniki:

 

  • jabłka 5 sztuk
  • dżem 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • jajka 2 sztuki
  • skórka z cytryny otarta 2 łyżki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jabłka należy umyć, obrać, a następnie wydrążyć z nich gniazda nasienne.
Ułożyć jabłka na wyłożonej folią aluminiową blasze, w wydrążenie należy
włożyć dżem i zapiec jabłka w piekarniku. Jajka należy umyć, białka
oddzielić od żółtek. Żółtka należy utrzeć z cukrem. Białka ubić i
połączyć z żółtkami. Tak przygotowaną masę należy od razu nakładać do
wydrążonych jabłek i ponownie zapiec przez kilka minut. Podawać od razu
po przygotowaniu.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *