Składniki:
- jabłka 5 sztuk
- dżem 2 łyżki
- cukier 2 łyżki
- jajka 2 sztuki
- skórka z cytryny otarta 2 łyżki
Składniki: jabłka 4-5 sztuk cukier 2 łyżki sok wiśniowy 4 łyżki Sposób przyrządzenia:Jabłka należy dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyćgniazda nasienne. We wgłębienia należy wsypać cukier, następnie jabłkanależy ułożyć na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Jabłka należypodlać kilkoma łyżkami wody i zapiec w piekarniku. Jabłka po upieczeniunależy ułożyć na talerzach lub półmiskach i od…
Składniki: 4 jabłka 250 g francuskiego ciasta żółtko 2 łyżki mleka 50g migdałów pokrojonych w pałeczki 4 łyżki syropu klonowego Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Wykrawamy 4 kwadraty i 4 krążki. Na środku kwadratu układamy obrane wydrążone jabłko (wypełnione migdałami i syropem). Składamy po przekątnej. Rogi zlepiamy, Przykrywamy krążkiem. Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem.…
Składniki: jabłka kwaśne 1,5 kg białka 14 sztuk cukier 65 dag sok z cytryny 4 dag masło 10 dag skórka otarta z cytryny Sposób przyrządzenia:Jabłka należy dokładnie umyć, wyłożyć na blaszkę, upiec w piekarniku, apo upieczeniu dokładnie przetrzeć przez sito. Do przecieru należy dodać32 dag cukru i lekko podsmażyć. Naczynie żaroodporne należy wysmarowaćtłuszczem, ubić pianę…