Składniki:
- jabłka 3 kg
- przecier z bzu 3 szklanki
- przecier z dyni 3 szklanki
- cukier
Składniki: jabłka 4 kg woda 4 l sól 4 dag cukier 8 dag mąka 4 dag Sposób przyrządzenia:Owoce dokładnie umyć pod wodą, następnie ułożyć je w naczyniu. Należyzagotować wodę wraz z dodatkiem soli i cukru, po czym część z niejwymieszać z mąką żytnią i zmieszać z pozostała częścią wody, proszęzalać nią przygotowane wcześniej jabłka. Wszystko…
Składniki: truskawki 1/2 kg cukier 5 łyżek kostki lodu cukier waniliowy 1 opakowanie bita śmietana Sposób przyrządzenia:Truskawki należy odszypułkować, umyć i zmiksować z kilkoma kostkami lodukilkom wraz z cukrem waniliowym, w międzyczasie należy dosładzać cukremdo smaku. Masę truskawkową należy przełożyć do pucharków, po czymudekorować łyżką bitej śmietany. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos